Lue viesti selaimessa. Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin uutiskirje 4/2024 | 19.12.2024 Tutkittu tieto vaikuttaa laajasti – voimaa yhteistyöstä ja oppimisesta! Epäonnistumisen pelko estää naisia ryhtymästä yrittäjiksi Uusi tutkimuksemme korostaa yrittäjyyspotentiaalin sukupuolieroja
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Lue viesti selaimessa.

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin uutiskirje 4/2024   |    19.12.2024

Tutkittu tieto vaikuttaa laajasti – voimaa yhteistyöstä ja oppimisesta!

Epäonnistumisen pelko estää naisia ryhtymästä yrittäjiksi 

Uusi tutkimuksemme korostaa yrittäjyyspotentiaalin sukupuolieroja Suomessa viime vuosikymmeninä. Miehet raportoivat yleensä suurempaa luottamusta omiin tietoihinsa, taitoihinsa ja kokemukseensa yrityksen perustamisessa. Sukupuoliero ei ole kaventunut 2000-luvulla. 


Tutkimuksemme on herättänyt laajaa kiinnostusta mediassa. Aiheesta löytyy lähemmäs 40 juttua eri medioissa. Lue täältä muutama nosto:

Yle: Naiset pelkäävät yrittäjänä epäonnistumista miehiä enemmän – miesten luottamus omiin kykyihin huomattavasti suurempaa


IS/Taloussanomat: Tutkimus: Yrityksiä jää perustamatta yhden pelon vuoksi – vaikuttaa erityisesti naisiin


Helsingin Sanomat: Epä­onnistuminen pelottaa yrittäjyydestä haaveilevia naisia


Yrittäjät: Tutkimus: Epäonnistumisen pelko este naisten yrittäjyydelle – ”Sukupuolten ero kaventuu hyvin hitaasti”


Lue lisää STT-tiedotteesta
Lue lisää uutisestamme 

Kuuntele myös naisten yrittäjyyttä syväluotaava MY Studio -podcast!

Tutkimuksen mukaan naisilla on miehiä vähemmän aikeita yrityksen perustamiseen, he kokevat enemmän epäonnistumisen pelkoa ja he uskovat vähemmän kykyihinsä. Mistä tämä johtuu ja mitä tälle voisi tehdä? Yrittäjyyden professori Ulla Hytti Turun Yliopistosta ja toimitusjohtaja Jonna Muurinen Kuulu OY:stä keskustelevat aiheesta Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin projektitutkija Pauliina Björkin kanssa. 

Lue lisää

Avasimme uuden tenure track -professuurin alalle kehittyneet ja kestävät valmistusteknologiat – erityisalana ainetta lisäävä valmistus

Uusi Tenure Track professorin tehtävä (apulaispofessori tai nuorempi apulaisprofessori) kuuluu Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin tulevaisuuden tuotantoteknologioiden (Future Manufacturing Technologies, FMT) -tutkimusryhmään. Se vahvistaa tutkimusryhmää, joka keskittyy kehittämään metallien, erityisesti terästen, parhaita ominaisuuksia lopputuotteiden ylivoimaisiksi tekijöiksi kustannustehokkaita tuotantomenetelmiä käyttäen. FMT on monitieteinen tutkimusryhmä, joka toimii Nivalan kampuksellamme.

Lue lisää

Metallurgi Atef Hamada nimetty Stanford/Elsevierin kahden prosentin listaan maailman parhaista tieteentekijöistä 

Metallurgi ja Oulun yliopiston tutkijatohtori Atef Hamada on nimetty Stanfordin yliopiston ja Elsevierin arvostetussa rankingissa parhaaseen kahteen prosenttiin maailman tutkijoista eri tieteenaloilla. Tunnustuksessa korostetaan Hamadan uraauurtavaa panosta kehittyneiden valmistustekniikoiden alalla, erityisesti lisäävässä valmistuksessa ja lujien terästen laserhitsaustekniikoissa, jotka muokkaavat teollisuudenaloja maailmanlaajuisesti. 

Lue lisää
Lue Atef Hamadan blogi

Pohjois-Pohjanmaalle 3,2 miljoonaa euroa kone- ja autotekniikkaa tehostaviin innovaatioihin 

Kuuden Pohjois-Pohjanmaan kone- ja autotekniikkaa tutkivan ja kouluttavan organisaation muodostama konsortio sai 3,2 miljoonan euron rahoituksen Euroopan unionin Oikeudenmukaisen siirtymän (JTF) rahastosta. Kaksivuotisessa Kone- ja autotekniikkaa tehostavat innovaatiot (KATI) projektissa keskitytään kone- ja autotekniikkaan liittyviin päästöttömiin energialähteisiin ja laitteiden autonomisointiin. 

Lue lisää

Valmennuksesta potkua yrityksen kehittämiseen – sosiaalinen vastuullisuus ja työntekijöiden hyvinvoinnin varmistaminen tärkeimpiä vastuullisuuden teemoja HR Ikkunoilla 

HR Ikkunoiden toimitusjohtaja Piia Ruhkala osallistui vastuullisuuden perusvalmennukseen Kalajoella keväällä 2024 ja sai paljon uusia näkökulmia ja työkaluja yritystoiminnan kehittämiseen. Piia lähti mukaan vastuullisuusvalmennukseen, koska vastuullisuuden merkitys on noussut viime aikoina vahvasti esiin niin yrityselämässä kuin vapaa-ajalla. Hänellä oli jo aiemmin vahva tunne siitä, että yritysvastuullisuus on kriittinen osa nykypäivän liiketoimintaa, mutta tunsi tarvetta syventää osaamistaan 

Lue lisää

Vuoden 2024 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin – Pohjois-Pohjanmaan palkinnon sai Pauliina Kärki 

Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatuksen kehittäjäverkosto YES-verkosto on jälleen palkinnut suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Pohjois-Pohjanmaalta Vuoden YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustuksen sai Oulun kaupungin Lintulammen koulun rehtori Pauliina Kärki. Tunnustuksen voi saada henkilö, tiimi tai organisaatio, joka on edistänyt yrittäjyyskasvatusta ja yrittäjämäistä toimintakulttuuria. 

Lue lisää

 

TUTKIMUSUUTISIA 

 

Pohjois-Pohjanmaalla on paljon kuntia, joissa yritystoiminnan kasvu on ollut vahvaa – väestönkehitykseen liittyy haasteita 

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin tuoreessa tutkimuksessa havaittiin, että Pohjois-Pohjanmaalla on merkittäviä alueellisia ja toimialakohtaisia eroja yritysten kasvussa. Pohjois-Pohjanmaalla on paljon kuntia, joissa yritystoiminnan kasvu on ollut vahvaa, mutta joissa on osin haasteellinen väestönkehityksen toteuma ja ennuste. Lisäksi useat pienemmät kunnat kamppailevat yritysten kasvun haasteiden ja toimialojen yksipuoleisuuden sekä väestökehityksen haasteiden kanssa. 

Lue lisää

Pohjois-Pohjanmaalla korkeakoulututkinnon suorittaneista suurin osa jää maakuntaan – kansainvälisten opiskelijoiden osalta pitovoimaa kehitettävä 

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin tuoreessa tutkimuksessa selvitettiin Pohjois-Pohjanmaalla korkeakoulututkinnon suorittaneiden alueellista sijoittumista valmistumisen jälkeen: kuinka suuri osuus valmistuneista on jäänyt Pohjois-Pohjanmaalle, miten muutot ovat suuntautuneet maakunnan sisällä ja millaisia muutoksia valmistuneiden alueellisessa sijoittumisessa on tapahtunut pitkällä aikavälillä. Tutkimus kattoi vuosina 2000–2021 suoritetut ammattikorkeakoulututkinnot ja ylemmät korkeakoulututkinnot. Tutkimuksessa seurattiin tutkinnon suorittaneiden muuttoja kymmenen vuoden ajan valmistumisesta. 

Lue lisää

 

VERKKOKURSSEJA 

 

Hae mukaan tammikuussa alkaviin koulutuksiimme! 

Vuoden alussa käynnistyy useita yrittäjille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille soveltuvia, joustavasti verkossa suoritettavia koulutuksia, joista ammentaa lisäosaamista ja ajantasaista tietoa. Kiinnostaako sinua ketterä johtaminen tai yritystoiminnan vastuullisuus – vai haluatko perehtyä mikroyrittäjyyden perusteisiin? 

Ketterä johtaminen mikroyrityksissä 7.1.-8.6.2025

Ketterä johtaminen -verkkokurssi toteutetaan toistaiseksi viimeistä kertaa! Nyt kannattaa lähteä päivittämään omia johtamisen taitoja nopeasti muuttuvissa tuote- ja palvelukehitysympäristöissä. Kurssilla opitaan hallitsemaan nopean ja kokeilevan tuotteistamisen ja palveluntuottamisen käsitteistö ja periaatteet. 

Lue lisää ja ilmoittaudu

Vastuullisuudella tulosta 7.1.-8.6.2025 

Koulutuksessa saat yritysvastuullisuuden osa-alueista (ympäristövastuu, taloudellinen vastuu ja sosiaalinen vastuu) sekä niiden yhteydestä yrityksen arvoihin. Tutustut myös yrityksen vastuullisuuden ja osaamistarpeiden ennakointiin sekä vastuullisuuden viestintään osana kilpailukykyistä yritysbrändiä. 

Lue lisää ja ilmoittaudu

Mikroyrittäjyyden perusteet 2.9.2024-8.6.2025 (toteutus läpi vuoden)

Suurin osa Suomen yrityksistä on mikroyrityksiä. Kiinnostaako sinua mikroyritysten erityispiirteet sekä johtaminen? Haluatko tietoa mm. yrityksen liiketoimintasuunnitelman laatimisesta, hinnoittelusta ja taloudenhallinnasta? Jos kyllä, niin silloin tämä koulutus on sinua varten! 

Lue lisää ja ilmoittaudu

 

TAPAHTUMIA

 

Kasvunkaistana kiertotalous -työpajasarja / Hukkatyöpaja 

Hukkaa syntyy joka puolella toiminnassamme: materiaaleissa, jätteissä, tiloissa, resursseissa, energiassa. Hukka on siitä mukava, että naapurissasi voi olla sitä tarvitseva kaveri. Uskallatko luopua siitä? Yrityksille, yrittäjille ja yrityskehittäjille suunnatussa työpajassa pohditaan, kuinka hukkaa voisi vähentää. 


AIKA: tiistai 7.1.2025 klo 8.30 - 11.00

PAIKKA: Työpaja järjestetään samanaikaisesti Limingassa, Kuusamossa ja Ylivieskassa.

Lue lisää 

 

WEBINAAREJA

 

Kasvun monet kasvot – kuinka johdat yrityksesi menestykseen? 

Webinaarissa kysytään, mitä yrityksen kasvu oikeastaan on. Riittääkö kasvun mittariksi ainoastaan taloudellinen kasvu vai voiko se olla myös jotain muuta? Ja mitä vaaditaan, jotta yrittäjä voi johtaa yrityksensä menestykseen kaikilla mittareilla? 


Simo Kekäläisen kanssa studiossa ovat keskustelemassa KASVA-hankkeen projektipäällikkö Henna Väätäinen Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutista, sarjayrittäjä, teollisen alan yrityksistä konsultointi- ja sijoitusalalle siirtynyt Mikko Haapala sekä toimitusjohtaja Mikko Koistinen Buutti Oy:stä. Etänä keskusteluun liittyy sote-alan asiantuntija (Soporte-Palvelut) ja Lapin yliopiston johtamisalan väitöstutkija Anu Vuolukka. Webinaarin aloittaa Demeca Oy:n toimitusjohtaja Pekka Vinkki.


Katso webinaari täältä

 

BLOGISTAMME

 

Uusin tavoittein kohti uutta vuotta 

Uusi vuosi häämöttää kulman takana ja sen mukana tulee usein asetetuksi uusia tavoitteita. Millaisia tavoitteita sinulla on? Kiloja vähemmäksi? Enemmän vapaa-aikaa? Uusia mielenkiintoisempia projekteja? Lisää palkkaa? Häämöttääkö haave yrittäjyydestä tai paremmasta työpaikasta? 

Lue lisää

Otteita tutkijan matkapäiväkirjasta 

Kansainvälisyys ja tutkijavierailut tuovat erityisen suolan tutkijan työhön. Santeri Halosella oli syksyn 2024 aikana hieno mahdollisuus vierailla hänen resilienssiin liittyvän tutkimustyönsä merkeissä Englannissa ja Islannissa. Molemmat matkat avasivat uusia näkökulmia, tarjosivat inspiraatiota ja syvensivät ymmärrystä resilienssin merkityksestä yrittäjälle. 

Lue lisää

Innovaatiotoiminta: Tulevaisuuden menestyksen avain 

Innovaatiotoiminta on noussut yhdeksi keskeisimmistä tekijöistä, joka määrittää yritysten ja yhteiskuntien menestyksen tulevaisuudessa. Innovaatiotoiminnan avulla voidaan luoda uusia – tai kehittää olemassa olevia - tuotteita, palveluita ja prosesseja, jotka käyttöönotettuina voivat parantaa yrityksen kilpailukykyä ja edistää yrityksen taloudellista kasvua. Yrityksen innovaatiotoiminnan ei välttämättä tarvitse olla pelkkiä fläppitauluja, post-it-lappuja tai pullakahveja, vaan parhaimmillaan toimivien ratkaisumallien kehittämistä ja uusien ratkaisujen hakemista yhdessä yhteistyökumppanien kanssa. Työkaluja tähän on kehitelty ja pilotoitu myös KASVA-hankkeessa. 

Lue lisää

Yhteistyön voimaa tekoälyn käytössä, kasvun johtamisessa ja tulevaisuuden rakentamisessa 

Koillis-Suomen Kehittämisyhtiö Naturpolis Oy kutsui marraskuun 2024 lopussa yrittäjät, yrityspalvelutoimijat ja kuntapäättäjät Business Forum Ruka- ja KASVA-karkelot-tapahtumiin Kuusamoon. Kaksipäiväisessä tapaamisessa tarjolla oli laaja kattaus inspiroivia puheenvuoroja tekoälystä kasvun johtamiseen ja tieteen ja tunteen yhteydestä tulevaisuuden matkailuun. Kaikkia yhdistävä teema oli yhteistyö. 

Lue lisää

Kiertotaloudessa hukasta syntyy kannattavaa liiketoimintaa 

Luonnon kiertokulussa ei synny sellaisia jätteitä, joille ei löytyisi hajottajia. Ihmisen toiminnan tuloksena syntyy. Olemme tilanteessa, jossa maapallon kestävyyden rajat on ylitetty monilta osin ja on aika palata takaisin siihen, minkä jo esi-isämme osasivat: miten muutetaan hukka hyödyksi ja käytetään kaikki olemassa olevat resurssit tehokkaasti yhä uudestaan? Puhumme siis kiertotalouden mukaisesta liiketoiminnasta ja siihen siirtymisestä. Työkaluja tähän on kehitelty ja pilotoitu myös KASVA-hankkeessa. 

Lue lisää

Teknologiamallit auttavat yrittäjiä teknologiahankinnoissa 

Sana “teknologia” pitää sisällään monia erilaisia asioita, joiden avulla pyrimme ratkaisemaan kohtaamiamme ongelmia. Teknologialla voidaan tarkoittaa esimerkiksi erilaisia fyysisiä laitteita, prosesseja tai digitaalisia ohjelmistoja. Teknologian moninaisen merkityksen vuoksi siitä puhuminen on hankalaa. Kun puhumme teknologiasta jonkun toisen kanssa, on hyvin todennäköistä, että hänen mielikuvansa teknologiasta eroaa selvästi meidän mielikuvastamme. Tämä voi johtaa asioiden väärinymmärtämiseen ja tätä kautta myös virheisiin päätöksenteossa. 

Lue lisää

Sesongin pidentäminen tuo uusia mahdollisuuksia Pohjois-Pohjanmaan matkailuun 

Matkailusesongin pidentäminen ja yhteistyön vahvistaminen halutaan nostaa Pohjois-Pohjanmaan matkailun kehittämisen kärkiteemoiksi. Sesonkien venyttäminen ei tarkoita vain matkailutulojen kasvattamista, vaan se mahdollistaa myös tasaisemman tulovirran paikallisille yrittäjille ja vähentää hiljaisten kuukausien aiheuttamaa taloudellista epävarmuutta. Eri matkailutoimijoiden välille toivotaan myös aitoa yhteistyötä kilpailun sijaan. Tähän tulokseen tulivat alueen matkailun ammattilaiset, yrittäjät ja muut kulttuuritoimijat 21.11.2024 Oulun Tullisalissa järjestetyssä Pohjois-Pohjanmaan matkailufoorumissa. 

Lue lisää

Kontekstiälyä kasvun johtamiseen 

Arkikielessä yrityksen kasvulla viitataan usein yritysten liikevaihdon tai henkilöstömäärän kasvuun. Myös lukuisia muita mittareita on käytössä, koska kasvu on moninainen ilmiö. Yritysten kasvua ja kasvun johtamista voidaan tutkia monista eri näkökulmista. Matti Muhos on omassa tutkimuksessaan keskittynyt kasvun johtamiseen erityisesti prosessinäkökulmasta. 

Lue lisää

Opettajat yrittäjyyden innostajina – kiinnostaako yrittäjyys nuoria Pohjois-Pohjanmaalla? 

Yrittäjyyskasvatuksen tutkimusseura ry järjesti 18. valtakunnalliset Yrittäjyyskasvatuspäivät yhteistyössä EduFutura Jyväskylän kanssa syyskuun 2024 lopussa. Konferenssin teemana oli Vastuullinen ja kestävä yrittäjyyskasvatus. Yrittäjyyskasvatuspäivillä sekä tutkijat ja opettajat että käytännön toimijat esittelivät ja keskustelivat yrittäjyyskasvatuksen ajankohtaisista tutkimuksista ja teemoista. 

Lue lisää

 

TALLENTEIDEN AARTEITA

 

LuovAIn!-hankkeen Yle Areena -keskustelu ”Tekoälyn sietämätön keveys” 

André Noël Chakerin luotsaamassa paneelikeskustelussa pohditaan tekoälyn mahdollisuuksia vauhdittaa luovan alan sisältöjen tekemistä. Mitä lisäarvoa tekoäly tuo prosessiin ja millaisia eettisiä haasteita tekoälyn käytöstä aiheutuu? Keskustelijoina ovat tekoälytaiteilija Taika Jalohaikara, Future Objects Oy:n toimitusjohtaja ja bränditohtori Taavi Kuisma, YLE:n vastuullisen tekoälyn päällikkö Minna Mustakallio ja Aalto yliopiston työelämäprofessori, filosofi ja muusikko Lauri Järvilehto sekä tekoäly. 

Katso tallenne

Katso keskustelujamme SuomiAreenassa! 

Ylen uutisankkuri Petteri Löppönen on luotsannut meille kolme keskustelua SuomiAreenassa. Katso ne täältä! 

Katso tallenne: Kun nuori ryhtyy yrittäjäksi

Nuoret ovat viime vuosina olleet entistä kiinnostuneempia yrittäjyydestä ja pitävät yrittäjyyttä houkuttelevana. Heille rahanteko ei ole yhtä tärkeää kuin merkityksellinen työ ja itsensä toteuttaminen. Onko nuorille tarjolla tarpeeksi tukea, jotta aikomuksista tulee totta?  

Mukana kesäkuun 2024 keskustelussa ovat musiikkialan palveluja tarjoavan Soundecon yksinyrittäjänä toimiva 24-vuotias Janina Tihinen ja somemarkkinointia tarjoavan Mediaman yrittäjä, 19-vuotias Michael Pietrzyk. Tutkimuksen näkökulmaa aiheeseen tuo kasvun johtamisen, uudistuvan liiketoiminnan ja digitalisaation professori ja johtaja Matti Muhos Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutista. Mukana on myös NYT:in aluetoiminnan johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen kertomassa nuorille suunnatuista yrittäjyysohjelmista ja -sparrauksesta.

Katso tallenne:  Miksi yritykset eivät kasva? 

Suomalaisten pk-yritysten halu kasvaa on viime vuosina laskenut selvästi. Myös uusia yrityksiä perustetaan varoen – ja naiset selvästi vähemmän kuin miehet. Kasvavat yritykset investoivat, työllistävät ja luovat uusia innovaatioita, mistä olisi hyötyä kansantaloudelle ja hyvinvoinnille. Mutta miksi kaikki eivät kuitenkaan tavoittele kasvua?  


Toimitusjohtaja Sandra Lounamaa Gubbesta havaitsi ystävineen, että vanhusten ystäväpalveluille on huutava pula. Naiset perustivat start upin, josta tuli neljässä ja puolessa vuodessa kansainvälinen yritys, joka työllistää jopa 3000 Gubbe-avustajaa. Kovanen Capitalin toimitusjohtaja Eeva Kovanen kertoo perheyrityksen muutoksesta kuljetusalan yhtiöstä sijoitusalan organisaatioksi. Kuvittaja ja yksinyrittäjä Linda Saukko-Rauta Redanredanista puolestaan kertoo, millaista on olla yksinyrittäjä – ja onnellinen sellainen. Tutkimuksen näkökulmaa kesäkuun 2023 keskusteluun tuo Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin johtaja, professori Matti Muhos. 

Katso tallenne:  Mikroyritykset SuomiAreenassa - Mikrot ovat makroa 

Mikroyrityksillä on merkittävä rooli taloutemme kasvun kannalta: yhdeksän kymmenestä EU:n alueen yrityksestä on alle 10 työntekijän mikroyrityksiä. Keskustelussa tuodaan esiin mahdollisia ratkaisuja siihen, kuinka yrityskenttämme enemmistö voisi kehittää vientiään ja kasvaa. Mitä ovat ne aineelliset ja aineettomat resurssit, joita kasvuun ja vientiin tarvitaan? Mikä motivoisi perustamaan lisää yrityksiä - jo nuorena? Onko niin, että yritysten kasvutavoitteet joko toteutuvat tai kaatuvat yrittäjien oman osaamisen, kunnianhimon ja ponnistelujen seurauksena? 

Heinäkuun 2022 SuomiAreenassa aiheesta olivat keskustelemassa enkelisijoittaja Ali Omar, yrittäjyysstrategiatyötä vetävä TEM:in neuvotteleva virkamies Jaana Lappi, Estonian Enterprisen entinen johtaja ja NewCon business-neuvonantaja Valdar Liive, nuorena veljiensä kanssa maalausyritys Sorcolorin perustanut Tuomas Soronen sekä Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin johtaja, professori Matti Muhos. 

 

TYÖNTEKIJÖITÄ ESITTELYSSÄ

 

Virpi Pietikäinen: Yliopistossa on pitovoimaa 

Aloitin koulutussuunnittelijana Kerttu Saalasti Instituutissa marraskuun alussa 2024 ja vastaan osaltani yksikön koulutustarjonnan tuottamisesta ja kehittämisestä. Työhöni kuuluu myös hanketyötä sekä koulutuksiin liittyvää viestintää ja markkinointia. Teen yhteistyötä paitsi tutkijoidemme, myös eri yksiköiden ja sidosryhmien kanssa, mikä tarjoaa laajemman kokonaiskäsityksen yliopiston toiminnoista ja yhteistyöstä työelämän kanssa. 

Lue lisää

Nafisa Yeasmin: Paluu akateemiseen maailmaan 

Aloitin lokakuussa 2024 Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrityskeskus MicroENTREn kehittämispäällikkönä. Olen aina pitänyt akateemisesta työstä, joten on hienoa, että minulla on mahdollisuus jatkaa sitä jälleen! Aloitin tutkijanurani vuonna 2012 Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa. Olen työskennellyt siellä vuoteen 2022 asti. Työskentelin tässä välissä Suomen Punaisen Ristin palveluksessa vuoden ja kuusi kuukautta. 

Lue lisää

Heikki Ailinpieti: Intohimona tuotekehitys 

Aloitin helmikuussa 2024 projektitutkijana Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutissa, mikroyrittäjyyden tutkimusryhmä MicroENTREssä. Tutkimukseni keskittyy Oyster Terveys ja Life Science yrityshautomon kehittämiseen. Tutkimuksessani perehdytään alan yrityshautomotoiminnan parhaisiin käytänteisiin, hautomotoiminnan mittaamiseen sekä muiden käynnissä olevien hautomoiden vertailututkimukseen. Pitkä kokemus työelämässä erilaisissa rooleissa tuo näkökulmia tutkimuksen tekemiseen ja tekeekin siitä mielenkiintoista. 


Lue lisää

Mahmoud Khedr: Elämää ja oppimista Suomessa – matkani Oulun yliopistossa, FMT-ryhmässä 

Olen post doc -tutkija Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutissa. Olen innoissani voidessani kertoa hieman matkastani Suomessa, erityisesti täällä Oulun yliopistossa ja FMT (Tulevaisuuden tuotantoteknologiat) -ryhmässä. Olen alun perin kotoisin Kairosta, Egyptistä, jossa suoritin tuotantotekniikan kandidaatin ja maisterin tutkinnot Benhan yliopistossa. Myöhemmin suoritin tohtorintutkintoni Kiinassa Shanghai Jiao Tong -yliopistossa, mikä tasoitti tietä yhteen Euroopan johtavista tutkimuskeskuksista: Oulun yliopistoon.


Lue lisää

 

VUONNA 2025 JUHLIMME 25-VUOTIASTA INSTITUUTTIAMME! 

 

 

SEURAA MEITÄ

 

Toivomme, että pysyt mukanamme myös jatkossa!  


Sait tämän uutiskirjeen, koska olet osa verkostoamme tai osoittanut kiinnostusta toimintaamme kohtaan. Jos et halua uutiskirjeitämme jatkossa, peru tilaus kirjeen alareunassa olevasta painikkeesta. 

Nettisivut

Blogit

OTA YHTEYTTÄ

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti
Pajatie 5, 85500 Nivala
email: etunimi.sukunimi@oulu.fi

Oulun yliopisto: Pentti Kaiteran katu 1, Oulu, Finland

Jos et halua viestintää Oulun yliopistosta, voit kieltää viestinnän täältä >>>

Oulun yliopiston tietosuojailmoitus